Bent je niet helemaal tevreden met de contouren van je lichaam? Zijn er één of twee zones die hardnekkig weigeren af te slanken? Naarmate we ouder worden, kan het vetweefsel meer weerstand krijgen tegen lichaamsbeweging en diëten en niet meer reageren op onze inspanningen.
Plaatselijk vet kan om vele redenen ontstaan. Of je nu bent aangekomen of afgevallen, kinderen hebt gekregen of genetische aanleg hebt voor een bepaalde lichaamsvorm, vet kan zich op bepaalde plaatsen ophopen. Hierdoor kan bepaalde kleding moeilijk passen of kan je zelfvertrouwen aangetast worden.
Wanneer je denkt dat je alles al geprobeerd hebt, dan is het tijd om liposculptuur in de Wellness Kliniek te overwegen. Liposculptuur is een geweldige optie, omdat het niet alleen hardnekkige vetgebieden aanpakt, maar ook andere delen van het lichaam opnieuw vorm geeft en een aantrekkelijker contour creëert.
Liposculptuur kan ongelooflijke resultaten opleveren. Het kan je evenwichtige proporties geven, is een oplossing voor overtollig vetweefsel en geeft meer zelfvertrouwen. Liposculptuur tilt de traditionele liposuctie naar een hoger niveau.
Als je liposculptuur overweegt om overtollig lichaamsvet te verwijderen, vraag je je waarschijnlijk af hoe dit verschilt van liposuctie. Deze twee cosmetische procedures lijken op elkaar, maar hebben unieke verschillen.
Liposculptuur vs Liposuctie: Belangrijkste verschillen
Een van de nieuwste trends in cosmetische chirurgie is liposculptuur. Liposculptuur is een variant van liposuctie, zoals de naam al aangeeft. In tegenstelling tot liposuctie, waarbij vet uit bepaalde delen van het lichaam wordt verwijderd, beperkt liposculptuur zich echter niet tot het verwijderen van vet alleen.
Liposculptuur geeft het lichaam een nieuwe vorm door overtollig vet te verwijderen en het vervolgens strategisch op de "juiste plaatsen" toe te voegen om de contouren van het lichaam te verbeteren.
Voordat een liposuctie of liposculptuur wordt uitgevoerd, moet de patiënt worden onderzocht door een van onze plastisch chirurgen. Kandidaten moeten ouder zijn dan 18 jaar, in goede gezondheid zijn en idealiter binnen 25 kilo van hun ideale lichaamsgewicht zitten. Bovendien moeten zij vetophopingen hebben die niet zijn verbeterd ondanks veranderingen in hun dieet en lichaamsbeweging.
Liposculptuur en liposuctie: de procedure
In tegenstelling tot liposuctie is liposculptuur een procedure in twee delen. Bij liposculptuur worden vetophopingen verwijderd met behulp van zeer dunne metalen buisjes die via zeer kleine incisies in het lichaam worden ingebracht. Een medische afzuigpomp verwijdert dan het overtollige vet.
Zodra het vet is verwijderd, kan het worden overgebracht naar een ander deel van het lichaam dat een nieuwe vorm moet krijgen, zoals de billen (BBL) of borsten (lipofilling borstvergroting). Dit helpt om de gewenste vorm te creëren.
De liposculptuurprocedure maakt gebruik van plaatselijke verdoving om bloedingen en zwellingen tot een minimum te beperken en het comfort van de patiënt te garanderen. Daarentegen wordt liposuctie meestal onder algehele verdoving uitgevoerd.
Liposculptuur herstel vs liposuctie herstel
Qua uitvaltijd en herstelproces is liposculptuur zeer vergelijkbaar met liposuctie. Gewoonlijk moeten patiënten een week vrij nemen van hun werk en hun lichamelijke activiteit gedurende ongeveer twee weken beperken.
Het is normaal dat patiënten na de ingreep een lichte zwelling en blauwe plekken ervaren, die vier tot tien weken kunnen duren, afhankelijk van de omvang van de uitgevoerde werkzaamheden en de aanpak van de chirurg.
Bovendien moeten patiënten gedurende vier tot zes weken na de ingreep een compressiekledingstuk dragen om de zwelling en het ongemak te verminderen en om seroomvorming te voorkomen.
Een seroom is een ophoping van lymfevocht in een lichaamsholte, en kan optreden na liposuctie, omdat liposuctie na vetverwijdering lege "tunnels" in het lichaam achterlaat. In de meeste gevallen vormen ze een kleine overlast, maar veroorzaken ze geen gezondheidsproblemen. Het dragen van compressiekleding vermindert het risico van vochtophoping en het ontstaan van seromen.
Liposculptuur en liposuctie: gelijkenissen
Hoewel de twee procedures verschillend worden uitgevoerd, is liposculptuur een afgeleide van liposuctie. Deze termen worden vaak synoniem gebruikt, ondanks hun verschillen.
Bij een liposuctie wil de plastisch chirurg vetcellen uit een bepaald gebied verwijderen. Deze praktijk werd verbeterd met de uitvinding van de liposculptuur. Deze procedure richt zich op het verwijderen van vet in specifieke gebieden met als doel het lichaam te modelleren en contouren te geven.
Ondanks de schijnbare verschillen tussen deze twee procedures, moet bij elke liposuctie of liposculptuur het algemene esthetische resultaat een prioriteit zijn.
Welke procedure is beter?
Er is niet één procedure die beter is dan de andere. Zowel liposuctie als liposculptuur bieden grote voordelen. Om te weten welke procedure voor jou het meest geschikt is, moet je rekening houden met je behoeften en de doelen die je wilt bereiken.
Hiervoor is het raadzaam een afspraak te maken met een van onze chirurgen in onze kliniek in Genk om je specifieke situatie te beoordelen. Dit is de beste manier om te bepalen welke procedure voor u geschikt is.
Meer informatie bij de Wellness Kliniek Genk
Welke procedure je ook overweegt om hardnekkige vetophopingen te verwijderen, er zijn voordelen aan zowel liposuctie als liposculptuur. Bij de Wellness Kliniek Genk bieden we beide methoden aan en kunnen we je helpen bij het bepalen van de beste procedure voor jou en je uiteindelijke doelen.
Neem contact met ons op om je consultatie te plannen en meer te weten te komen over liposculptuur of liposuctie. Onze professionele chirurgen zijn hoog opgeleid en hebben veel ervaring om je te helpen het gewenste resultaat veilig en comfortabel te bereiken.